Saturday, November 23, 2013

Zbirni magnetofonski trojec Druga R.

Povrženo. SEDAJ DAJ IZCUZAJ OBRTNO CONO IZ MENÉ

Za pospremek predočimo po drobcih najnovejše dražilnike iz že najavljanega desetletnega monumentalnega dela, Teorije mlamola:


Fran Rjavec kot field recorder, Rjavec kot marmor, ki je po svojem strukturnem potencialu izgovorjen kot mlamol. Fran R. kot tovariš Ramzes, jezikoslovec in motrilec kaliža, inštitutnik in zbiralec. Priložnostna balada (Fran Rjavec, "Ob zajemalki kaliža" iz Medoddelčne rabe):

Flešmob v reklami, 

konstruktivizem v Sovjetski zvezi. 

pestnjak v dlančniku. 

Albin Čebular v Mladem Junaku,
Albin Čebular v Zenitu.
Jan Plestenjak v Mladem Junaku,
Oveli kosi žoltih opismenjevalcev.









"Kartagina je imela cvetoče ladjevje."

Mutacije matrice: »Veliko dni je prebil v prirodi in ob domači mlaki proučeval žabe, močerade in vodne hrošče.« (Naši književniki in njihova dela, str. 58) »Fran Erjavec se je že v otroških letih zanimal za naravo in v domači mlaki raziskoval življenje.« (portal Prirodoslovnega muzeja Slovenije). Prirodoslovje biva v muzeju, tako kot Kosovel, naravoslovje pa na ulici. Ali pa je obratno? 


Zakotja spletne enciklopedije naš šport:

»Najdaljše leposlovno delo, ki se je ohranilo v zapuščini, so Gozdni klateži, kjer prikazuje naravo, gozdne živali in lov na divjad. V lovsko pripovedništvo spadajo zgodbe Iz lovskega oprtnika, kjer prikazuje lov na merjasce, divje mačke in volkove. Čebular je tudi rad potoval in napisal dva potopisa. Prvi popisuje turo Črnomelj-Talčji Vrh-Mirna gora, drugi pa Črnomelj-Miklarji-Nemška Loka. Pisal je o železovi rudi, cerkvah, petroleju, požarih v Beli krajini, geodinamiki, nošah, posebej pa o čebelarstvu. Popisal je tekoče vode in nekatere občine v Beli krajini, hotele, gostilne.“



1 comment:

Anonymous said...

Po ugodni ceni tozadevni kasetni triptih na založbi Mlamol. Do odprodaje periodično omejenih zalog, sicer pa javite o povpraševanju v Mokronog ali pa tudi Zalog.

vaš distributer/aranžer/dizajner Arslan Neovlah