Friday, August 6, 2010

Tri nove plate - download tukaj


-- Dingo - Dylan's Dogs (ML0006, 2010)   +

-- Danube Express - Arizona 95 (ML0010, 2010)   +
Pričujoči plošček riše zvočno popotovanje v štirih dogodkih začenši na izviru Donave in vse do nje delte tik pred Črnim morjem. V začetku se porodi Schwarzwald - iztisk v treh "dropih", sledi mu razburkano prepletanje dveh neločljivih (zaradi prostorsko-geografske bližine) dogodkov (Vukovar, Brčko), na koncu je pa kajpada proslava uspešne plovbe: Vylkovo. Ti lepi padci in nato vzponi iz tišine so kot krvavo pekoče rože, ki jih ješ ob kozarcu buzetskega terana. (Karla B.)

-- Mna'limlmll - Rojstni dan Nade Kolundžija EP (ML0008, 2010)   +


Do downloadov prideš preko plusa za imenom plate, seveda, vkolikor se ti dopadejo posnetki nižje kvalitete, išči več - pojdi na stran založbe in si omisli te zadevice za res prgišče bakrencev.

2 comments:

drug ramzes said...
This comment has been removed by the author.
drug ramzes said...

drug ramzes said...
Ne ravno recenzija ampak prav zato - DINGO


Na začetku retrospektiva poslušalčevih prvih ljubezni in mozoljev, spremembe hitrosti in hitrih sprememb. Ko je mrtvi kot starševskih pogledov že sam po sebi žur, bi jaz rekel. Vsake akne posebej se spomniš – s koščki devetdesetih let, koščki ogledala, razdrobljenimi v fino mleto kašo, prva ljubezen, recimo nekega Tadeusza: baby don't hurt me no more.

Najprej lirsko zadihana nabohotena gmota tegá, nato iz kolaža v kolaž vedno bolj epska posejanost, ki dokončno pusti zadihati.

Rokenrol ekstraktki se stisnjeni ob kot komada zavejo, da je lepo biti kameleon, kajti kameleon je časovni stroj. Oziroma jebeš kamelo, lepo je imeti tuarega – volkswagen rikšo. V njej Kurt Schwitters vprežen hrza in brenči. Čebele, debele čebele. A niso to čmrlji? Ne, to niso čmrlji, to so vsekakor čebele.

Prekrivanje robov je v slowjamzih že močno. John Lennon ne more več glasovati, klavir se je spremenil v salvo in zamenjal njegov glas. Nato pa pridejo glasovi. Na splošno se plata giblje od hitov preko momentov do besed, s katerih gosto kaplja glasba (Schwitters pa to smélo napove že nekje na sredini). Te besede se na koncu (voisez 2) nagužvajo kot v dvigalu in kot da grejo nazaj v pritličje plošče (ploščadi), kjer se nahajajo nagneteni hiti.

Ta stavba je četveroploščadna zgradba. Druženje na posamezni ploščadi ima svoje zakonitosti in fizikalne bontone med objekti – za vodenje po njih Dingu priznajmo neizpodbitno licenco.

Drug Ramzes 'n' hroszcz