Wednesday, September 4, 2013

Recenzija Ajdvar Ja - Morena AjvarenaajvarenaMorena Ajvarena je EP, ki je izšel v založbi Mlamol marca 2013, pozdemeljske metal pojma, Ajdvar Ja. Laik bi si mislil, da je EP split dveh različnih bandov, s pretenciozno dolgimi označbami žanra, a je daleč od tega. Ajdvar Ja ve kaj je ustvaril, našel je nove niše, nova neraziskana polja, katere deli z nami.
Glavni medij, audio kaseta, daje občutek da je bil skrbno izbran in odlično dopolnjuje lo-fi naravo Ajdvar Ja. To se najbolje sliši v Somu Gromovniku, mehanski analogni zvok, doda občutku starosti pripovedi. Nek pri-zvok, pred digitalnim krščanstvom, v nekem pozabljenem analognem poganskem času. Enostaven cilj katerega zadel je v nulo.
Pogon Pozoja Ajvarovlada in Svadba ajde Ajvarovnika in Ajvarovske deklice naj Ajdvar Ja prikaže v čisto novi luči. Iz okusnega remixerja, se sepremeni v odličnega pisca in poznavatelja zgodovine paganske Morene Ajvarene. Ne naslanja se na sožanrske folk pagan metale, začrtal je svojo pot in jo nadaljeval do konca.

Da, konec je.

2 comments:

Anonymous said...

Ajdvarja ni en model, sta dva.

Anonymous said...

Najdražja last je moja čast.