Thursday, March 7, 2013

Mleko pred noži

Smuk v laktozno slast.


Vajeni se pozdravimo z Labilnega sangvinika izgredom. Rogovilež sekvojski, vedno smo te veseli! DJ Jemin popolnoma prepriča. Ostrmimo, zazijamo – govoreče živali njegove kresne noči. Diluvialno henganje med spodmolom in bočno moreno pozno v noč. Na tem mestu so molzli dinoterije in svizce prešali v težkokalorične poledenodobne kebabe.



Za tem hardkor pomenek. GBSIE nas uvede v kadilniško ambientalno menjenje in menjavanje. O špranjoidnosti torej, kakor je z njo tudi vstop v Kapljice krvi obokan. Kdo lahko vidi delo? Koliko je lahko reža priprta in grča trda? Pravi desci in prave debate.
Jane Bogatayev ustreže monološko. Ne voditelj, ne moderator – gostitelj je! Zelo izkušen besedovalec in včasih malone zlovešč.
SHV s pletenine Souyouz ADV razgrne profil gromozanskih gramoznih naplastitev prekmuzikalične gibanice. Geografije in botanike se učimo na terenu. Končno spet v izposoji drevaka na hibridni pogon. Plovili režeta gladino. Srfamo med prekati ledeniških moren, morenasti drobir pa sipamo v papirčke in vrečice. Žetev je varno shranjena in zavita v neoprenskih košarah. Povodni galop skozi romantični botanični triler.
Opa, kakšen ponor! Delomozz privede na povodcu zaloopanega lumpa. Opernega pivca! Iz šopa rezerviranih kart v gala hali na gala večeru plane črni peter. Hipno popade ponujeni rujni format. Veter v mreži napoveduje metež v vrši.
Drej – peklenšček zaznave. Listje se je neke jeseni odločilo, da bo padalo napol zgnito nazaj na drevesa in se pričvrščalo za desetletja dolge zime fejk ozimnico. Krenili so, ko so zasmrčali tisti uveljavljeni. Dišalo je po žagovini klavirja. Pogluhonemljenega voditelja nedeljskega televizijskega popoldneva so arhivarji zasačili že v kolhozu. V dlani je stiskal skrhan šilček.
S poučne more nas prebudi Urutva in povleče pred tabornega ognja krožišče. Z zenita zubljev ošiljen kol pograbi in ponudi kitice Poljanskega česna. Brani od vampirskega kaliža in je naravni antibiotik. Za ekspedicijo na severni pol pripravimo drugo cifro brošure.
Pri J. B. na kofetu. Mornar razpreda. Delmo se odzove: »I might have a cigarette.« Dej, če ti sede. Malo poopravljamo in pošlihtamo do sedaj nasmukane vtise.
Brbotanje, nato mehak kozmonavtski pristanek. Dip purple odskače peklenski risentanc po pristajalni stezi. Po pridobitvi vsakršnih žigov transverzale transcedentale požiga brvi, obrvi, dvižne mostove in nosne dlake za seboj.
Cirilična Burja uleti nenadejano z dvokrilcem. Poskrbi za semantični prepih in pristane direkt na zmrzali strnišča. Pokaže na številčnico s srpom. Sunki so intenzivni, turbulence pa načrtovane in zato blagodejne. Ustavljen promet za vse priklopnike, prisklednike, oklopnike in oklepnike. Pesem zračnega upora se nam pa ne upira.
Dj Jemin zasuče hlapcu Jerneju tel. številko in ga pošlje s tožbo nanowatnit eter: »Odprite bukve: ne znam brati, pa bi rad videl od daleč tiste črne besede, ki so tako naredile in zapovedale. Pokažite: tudi vezavo bi rad videl tistih bukev in črno obrezo!“ Hlapčeve sunkovite iteracije končno prikličejo bralca-razsodnika. Ta lista po aminofanzinih slehernega. 
Dip purple skliče zibanje. Dobro razpoloženi na krajši ekskurziji. Na nekem odročnem parkirišču in počivališču jeseni 2013 čekiramo komet Ison in se bašemo s trdo kuhanimi prepeličjimi jajci. Zakaj ne.
Identified randomness ob klopci ponudi domače slive in slivovico. Zganja agronojzič, čisto tako, mimo grede, ko se ob kako orodje obregne ali vanj zadene koščični projektil. Kot pravi, je preprosto orodje človekovo najboljše orodje, zato so njega zvoki muzika za njegova ušesa. Lakonični postbeatnik iz sadovnjaka neke poznosrednjeveške kolonizacije. Še eno orjaško drevo (z njegove negovane parcele) zacahnano na zemljovidu.
Z Rupertom na partijo ping ponga. Na sosednji terasi roštilj, na gredici severnovzdolž pa peteršilj. Čas teče bogovsko počasi. Odločno proti neodločenemu rezultatu.
Urutvin zvok je goden za parjenje s ptičem iz mlamola. Prav možno, da gre pri teh zvokih – mešanici lomastenja, oprezanja in sejanja – za montažo perifernih dražilnikov, pa naj bo organskih, anorganskih ali zgolj besedilnih. Škornje pa le vzeti s sabo, za vsak slučaj.


Burjin Ovus je še predzadnji napad tega seksi aeroplanskega monstruma. Po zlohotni pripravi se na 1:52 dogodi totalna vojna. Silno obstreljevanje meče projektile na vse fronte. Ko vzleti do zenitovanja, natrosi v znak maršalovega vesoljskega načrta kasetnih bombonjeričic in humanitarnih paketov roleksovih zimskih uric.
Necro-fi klovnsko zakorači k poslušalcu in mu intenzivno zaburžoazi. Sporoča nam, da mu je godilo in z nami deli zadoščenje v vmesnem času. Na ciljni ravnini se mu pošteno utrga. Pusti nas prijetno ožigosane za sostorilce.

Skladiščeno s solzami in krvjo se to mleko nikdar neče sesiriti. Hranilo bo pokolenja.


6 comments:

Anonymous said...

Ѭ !

Anonymous said...

Satansko, satansko.

drug ramses said...

Lipotes vexillifer, Lipotes meaning "left behind", vexillifer "flag bearer") was a freshwater dolphin found only in the Yangtze River in China. Did you know that?

Anonymous said...

Delfini govore Kitajcem o obstoju zunajzemeljskih bitij. Pa saj vsi vemo, da so, pubec.

Anonymous said...

Kaj so, zunajzemeljski delfini. A to je odkrilo preročišče v Delfih?

Anonymous said...

Živjo!

So, so. To je potrjeno. Ne, prosim, ne mi z prenočiščem v Delhiju. To ni resna znanstvena inštitucija, ki bi lahko dajala tako krepke trdnje. Sledite virom iz Braslovč ter Tepanja. Franci Trstenjak je pravi naslov.

Pa zdravi v ostanite!!
Kim Miheljak