Saturday, July 24, 2010

KITA - HEPI BRZDEJ


Pa če je kolegica zapisala nekaj o drugi plati, naj se obrnem še na prvo - HEPI BRZDEJ. V mnogočem ima tisti občutek debitantskih plošč, ko slišiš prevzemajoči trud in poglobljeni razmislek o vsakem koraku. Surovo kot sveže mleko, mastno kot grafitna mast. Prevzemite album tule v commentih! Kmalu baje na Mlamolu fizični iztisk.
(Wordbug)








Videospot za prvi hit singl z albuma je nastal v Delomozzevi režiji - film in zvok tematizirata manipulacije, v katere smo pahnjeni že od rane mladosti in katere nam sledijo vseskozi vseživljenjsko obiskovanje velikih v nebo kukajočih križev križev.
Zvok je ustvarjen v impro "hic et nunc" džem duhu na sledeči inštrumentarij: pravi moment iščoči videorekorder, in pravi moment iščoči AM radijski frekvenčni pas na tranzistorju. Ravno pravi moment,  tik preden v igro vstopijo južnoameriško-hispanski ritmi za vroče poletne dni, se zadeva zaokroži in dobi tisti vseobsegajoči pomenski modus. Četudi staro - definitivno ni demode.
(OŽ.)

2 comments:

Eksitus said...

http://drop.io/KITA_HEPIBRZDEJ
Ne pozabite pokomentirati.

drug ramses said...

KITA je pikantni balzam za ušesa. Nagajivo, zapeljivo in zajebljivo zvočno čtivo. Meskalin je industrialni ska. Samonaslovljeni komad je ljudski ples za tiste z jajci - očiščen folklorne patine in patnje in oster kot je lahko ostra le trava po sečnji. Glasba za desce. In ekstaza za babe. Fuck yeah!